Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok"

A nagyvilág ízei, ahogy én szeretem! Az étkezés öröm! Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, mely a születéstől a sírig elkísér." Brillant-Savarin

Bőrös sertéskaraj:

Hozzávalók:

bőrős karaj 2kg

só, bors, kömény, liszt paradicsompüré

párolt káposzta, tört burgonya

Elkészítés:

A bőrös részét kb 2-3 percre fórró vízbe állítjuk, úgy, hogy csak a bőrös részét érintse a víz. Majd kb fél cm szélességben bekockázzuk, ügyelve arra, hogy a szalonnába és a húsba véletlenül se hasítsunk bele.

Ezután a húsos oldalát sózzuk,  köménnyel megszórjuk. Tepsibe tesszük, úgy hogy a bőrös része felül legyen, forró zsírral leöntjük, Negyedekbe vágott vöröshagymát teszünk mellé,  s gyakran locsolgatjuk a zsírjával, vagy egyszerűbb ha alufóliával lefedjük, s 150 fokos sütőbe tesszük, majd amikor megpuhult, levesszük a fóliát, s kissé piritjuk.

Párolt káposztát készítünk hozzá:

Kevés olajon cukrot karamellizálunk. Teszünk hozzá köménymagot, babérlevelet, s a félfőre vágott vöröshagymát. Hagyjuk, hogy kisssé összeessen, s  hozzátesszük az enyhén besózott legyalult káposztát. Átforgatjuk, majd lefedjük. Száraz fehérbort adunk hozzá, s tovább pároljuk, majd kevés ecetet is adunk hozzá.

Zsiványpecsenye juhturos puliszkával

Tejet melegítünk, s a juhturót elkeverjük benne, majd hozzáadjuk a kukoricadarát, s kiforraljuk, ha szükséges sóval ízesítjük.

Bélszínt, a szalonnát és a paprikát kockázzuk kb azonos nagyságúra. A burgonyát és hagymát karikára vágjuk, s váltakozva nyársra húzzuk úgy, hogy a végén a hús legyen. Megfűszerezzük és parázsló faszén felett kb 25 percig időnként forgatva megsütjük.

Borzaska hasábbal és búzasörrel :D

matraiborzas.jpg

Ezt készíthetjük szűzérméből, karajból, vagy akár csirkemellből is. Levágjuk a kb 8-10 dkg-os hússzeleteket, majd lisztbemártjuk, majd tócsnimasszába, s bő forró olajba kisütjük.

Tócsnimassza: Krumplit lereszeljük, kevés tejjel és liszttel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, fokhagymával ízesítjük.

A hasábot szintén forró olajban készre sütjük, majd erre tesszük a nyitrai szeletet, aminek a tetejére bőven teszünk tejfölt és reszelt trappista sajtot.

Rablóhús nyárson:

Ehhez szükségünk van sertés-és borjúszűzpecsenyére, annak is a farokrészére. Egyenletes vastagságú érméket vágunk, kb 2-3 dkg-osakat. Sózzuk, borsozzuk.

A burgonyát karikára vágjuk, a vöröshagymát lapjaira szedjük, a gombát pedig megmossuk és besózzuk. A füstölt szalonnából pedig 2-3 mm széles, és kb 3 cm átmérőjű kockákat vágunk.

Az egészet váltakozva hegyezett húrkapálcára szúrjuk, úgy hogy a végén a burgonya legyen, s ügyeljünk arra, hogy ne túl szorosan legyenek egymás mellett a nyersanyagok, mert a következménye, hogy nem sülnek át.  A következő lépés, hogy az egészet lisztbe márjuk, s nem túl forró zsírban pirosra sütjük. Ha a zsír túl forró akkor csak a kivülről sülnek át a nyersanyagok, belülről nyersek maradnak!!!!

Különbőző salátákkal körítjük, s közepére piritott burgonyát halmozunk. A tál két végére pedig zsemlekrutonok kerülnek, s a lényeg, hogy a dísznyársunk eleje és vége ezeken a zsemlekrutonokon helyezkedjen el.








Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 13
Heti: 70
Havi: 444
Össz.: 268 276

Látogatottság növelés
Oldal: 6 Sertésből
Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok" - © 2008 - 2024 - szakacs.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »