Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok"

A nagyvilág ízei, ahogy én szeretem! Az étkezés öröm! Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, mely a születéstől a sírig elkísér." Brillant-Savarin

A Túró

A túró nem más, mint lágy aludttejrögökből álló, fehér színű tejkészítmény, amely az aludttej felforralása után képződő kazein. A leszűrés után puha fehér darabokból áll, amit sokféleképpen fel lehet dolgozni. A zsirtartalma alacsony, viszont fehérjében gazdag, tartalmaz még Ca-ot, P-t. Alacsony az energiatartalma, s könnyen emészthető, ezért a májbetegeknek különösen ajánlott.

Előállítása:

A tejsavbaktériumokkal színtenyészettel beoltják, a megfelelő zsírtartalmat beállítják, majd az olvadékot melegítik, préselik , hogy a savót eltávolítsák. Fehérjetartalma kb 15%

Házilag pedig az aludtejet tiszta kendőbe kötik, majd a savó kicsöpög, s megmarad a házi túró.

Fajtái:

zsíros, félzsíros, soványzsíros




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 22
Heti: 47
Havi: 421
Össz.: 268 253

Látogatottság növelés
Oldal: 21 Túró
Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok" - © 2008 - 2024 - szakacs.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »