Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok"

A nagyvilág ízei, ahogy én szeretem! Az étkezés öröm! Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, mely a születéstől a sírig elkísér." Brillant-Savarin


Fogas Gundel módon:

gundel_fogas.jpg

A burgonyát feltetsszük főni, majd pépesítjük, tojást keverünk bele, majd habzsák segítségével a tányér köré helyezzük koszorú szerűen. Ez a hercegnő burgonya másnéven.

Parajból talpazatot készítünk: Én mélyhűtött parajjal dolgoznék, amit kevés vajon megpárolnék, sózom, borsozom. Ez lessz a talpazata a rántott fogasszeleteknek, amit lisztbe, tojássárgájába, s zsemlemorzsába is megforgatok, s forró olajban megsütöm. Ez a következő réteg.

A harmadik a mornay mártás, vagyis a Sajtmártásunk: Vajban lisztet hevítek habosra, majd felöntöm forrásban lévő tejjel. Én a tejbe tennék delikátot is, jobb lessz az íze a mártásnak, csak amikor öntjük, akkor szűrön keresztül tegyük. Fehérborssal, szerecsendióval ízesítjük, s trappista sajtot, esetleg füstölt sajtot keverünk hozzá.

Tetejére szintén sajtot hintünk, vajdarabkákat, kevés zsemlemorzsát, s sütőben vagy szalamanderben pirosra sütjük.

Fogas firenzei módra:

Kísértetiesen hasonlít az előzőre a különbég az, hogy mornay mártás helyett gratin mártás kell, s nem kell a hercegnő burgonya.

A parajt sós vizben megfőzzük szódabikarbonával, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, s vajban megpároljuk. Sózom, borsozom. Ez a talpazat.

Halalaplét készítek: A halfejeket, meg különbőző maradványokból készítem. Egész vöröshagymát, egész borsot, sót. Tehetek bele répát és gyökeret is. Majd leszűröm az alaplét egyenesen a kivajazott tepsiben lévő sózott fogasszeletekre. Fehérbort is adok hozzá, s vajazot zsírpapirral vagy alufóliával lefedem, s kb 10 percre a sütőbe teszem.

Gratin mártás:  Vajban lisztet hevitek habzásig, s felöntöm a fogas párolólevével, s forrásban lévő tejjel is.  Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem. Hagyom, hogy kiforrjon, majd lekapcsolom a gázt, s tejszínt kevés tojássárgájával elkeverek, s a mártáshoz adom. Majd vajdarabkákat is teszek a tetejére.

Tetejére sajtot, vajdarabkákat teszünk, s sütőbe vagy szalamanderbe pirosra sütjük.

Lazac "tatár":

Az édesköményt vágjuk ketté, maj a végeit is vágjuk le. A sérült lemezeket eltávolítjuk, majd felkockázzuk, s csak ezután mossuk meg, mert így sokkal könnyebb megmosni a rétegek között lévő szennyeződéseket.

A lazac bőrét eltávolítjuk kockázzuk a halhúst, s robotgépbe tesszük az édesköménnyel együtt. Snidlinget vágok hozzá apróra, zöldcitromot facsarok, s borsozom, olivaolajat öntök hozzá.

Avokádókrém: Kettévágjuk az avokádókat, felkockázzuk, s zöldcitrom levével megöntözzük, mert hamar megbarnul. Só, bors, olivaolaj, majd pépesítem akár egy villával.

Uborkát gyalulok amit a tál aljára teszünk, ráhelyezünk egy henger alakú formát, s beletöltjük a kész lacaztatárt, s a tetejére az avokádókrémből, majd óvatosan eltávolítjuk ezt a formát, s a tetejért megöntözzük balzsamecettel, s díszítjük metélőhagymával.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 26
Heti: 119
Havi: 400
Össz.: 271 573

Látogatottság növelés
Oldal: 4 Halételek
Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok" - © 2008 - 2024 - szakacs.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »