Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok"

A nagyvilág ízei, ahogy én szeretem! Az étkezés öröm! Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, mely a születéstől a sírig elkísér." Brillant-Savarin

Szigetország kedvence:

dscn1671.jpgdscn1672.jpg

A füstölt csülköt hagymával, egész borssal és babérlevéllel felteszem főni mindíddig, amíg puha nem lessz. Ezt egy villával könnyen ellenőrizhetjük. Ezután kivesszűk hagyjuk kihülni, s amikor szükségünk van rá akkor felhasználjuk, addigis hűtőben tároljuk.

két - három szeletet levágunk a csülőkből.  Szükségünk van még szárnyasmájra, egy szép egész paradicsomra, amit kettévágunk, s két szép vastagabb sonkaszeletre. Ezeket mind forró olajba tesszük, megszórjuk grillfűszerel: pirospaprika, só, bors, kömény.

Két tükörtojást sütünk.

A héjába főtt krumplit is forró olajban megsütjük, majd lecsöpögtetjük, s ezt is megszórjuk steak fűszerrel.

Tálalás: steak burgonyára pakoljuk a csülökdarabokat, a májat, paradicsomot, sonkát, s az egészre ráhelyezzük a tojást. Tetejét kevés petrezselyemmel díszítjük.

Posírozott tojás firenzei módra:

A posírozás, azós, ecetes vízb fűszeres enyhén savanykás lében gyöngyözve forraló főzést jelent. Sen a tojásokat felütjük.

A főtt marhanyelvet felszeleteljük ez lessz az alsó talpazat. Erre kerül a paraj amit kevés vajban pároltunk, sóval borssal ízesítettünk.

Ha a tojások készen vannak, akkor ez a harmadik réteg.

A negyedik pedig a mornay-mártás, vagyis vajon a lisztet habzásig hevíjük, s forrásban lévő tejjel felengedjük, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. Reszelt sajtot keverünk a mártásba.

Kevés sajtot, vajdarabkákat, zsemlemorzsát hintünk rá, s sütőben pirosra sütjük az egészet.

Töltött, bundázott palacsinta, nővérem, Brigitta receptje alapján:

dscn1707.jpg

Palacsintákat sütünk.

Töltelék: Kevés olajon darált marhahúst piritunk, sózzuk, borsozzuk, s trappista sajtot reszelünk bele. Zöldborsót sós vízben puhára főzzük, s ezt is hozzáadjuk.

A palacsintába először a gépsonkát, majd kevés tölteléket, s a sajtot tesszük, Majd a két oldalát behajtjuk a palacsintának, s óvatosan feltekerjük, majd bepanírozzuk. A panírozás során a tojásba és a zsemlemorzsába is reszelt sajtot adunk. -> Forró olajban kisütjük.

Külön párolt rizst adunk hozzá, zsetonzöldségekkel összekeverve.






Weblap látogatottság számláló:

Mai: 50
Tegnapi: 26
Heti: 117
Havi: 398
Össz.: 271 571

Látogatottság növelés
Oldal: 16 Kedvencek
Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok" - © 2008 - 2024 - szakacs.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »