Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok"

A nagyvilág ízei, ahogy én szeretem! Az étkezés öröm! Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, mely a születéstől a sírig elkísér." Brillant-Savarin


Banános-sonkás falatok

8 szelet füstölt sonka, 4 érett banán, 8 zsályalevél, grill fűszerkeverék

A zsályaleveleket 10 percre vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A sonkaszeleteket hosszában kettévágjuk, és kevés grill fűszerkeverékkel megszórjuk. A banánokat meghámozzuk, és 4 egyenlő részre vágjuk. A banándarabkákat 1-1 sonkaszeletkébe csomagoljuk, majd pálcikákra szúrjuk a falatokat, ebben a sorrendben: zsályalevél, sonkás banán, zsályalevél, sonkás banán, zsályalevél. Grillen aranyszínűre sütjük.

Hortobágyi húsos palacsinta:

hortobagyi.jpg

Ehhez szükségün van:

700 g csirkemell filé
kb 1.5 fej vöröshagyma
600-700 ml víz
3 teáskanál pirospaprika

őrölt fekete bors
(paprika, paradicsom)

A habaráshoz:
175 ml tejföl
50 g liszt

A befejezéshez:
8 db palacsinta

A vöröshagymát finomra vágjuk, s kevés zsiradékon megfonnyasszuk. Adhatunk hozzá 1-2 db fokhagymát is. Beletesszük a lecsót, vagy a felszeletelt paradicsomot és paprikát. Sózzuk, borsozzuk. Majd jön a csirkemell filé. Lepirítjuk, hogy a saját leve is kiengedjen, majd felöntjük vízzel vagy szárnyasalaplével.

Ha készen van a hús, akkor leszűrjük és nagyon apróra vágjuk, vagy jobb ha ledaráljuk.

A főzőlevét azt behabarjuk liszttel és tejföllel.

A palacsintákat betöltjük:

hortobagyi_24.jpghortobagyi_25.jpghortobagyi_26.jpghortobagyi_29.jpg

Majd a tálra két darab palacsintát teszük, s leöntjük a forró paprikás mártással. Tetejét tejföllel, petrezselyemmel díszítjük.

Baconba tekert cikória és aszaltszilva szőlőmártással:


A cikória kétéves növény, ami azt jelenti, hogy az első évben csak levélrózsát és gyökeret fejleszt, s a második évben kerül sor a virágszár és a magérlelésre. A kávépótló cikóriát nálunk is termesztik, valamint zöld cikóriát is biztos látott már mindenki. A cikória értékes növény, mert segíti az emésztést, ásványi anyagokat, emészthető rostokat, meszet és foszfort is tartalmaz. Sok A vitamint tartalmaz, s egy kevés C vitamint.

Felhasználás előtt célszerű a keserű tejnedv miatt enyhén sós, ecetes vízbe áztatni. Majd kettévágjuk, torzsáját kivágjuk, s baconba tekerjük. Az aszaltszilvát is betekerjük baconba, s tűzáll tálba tesszük, öntünk rá kevés olivaolajat, sót, fehérborsot, s 200 fokos sütőbe toljuk.

Elkészítjük közben a szőlőmártást: Barnacukrot karamellizálunk, kevés olivaolajat öntünk rá, beletesszük a szőlőszemeket, felöntjük Tokaji borral, meghintjük rózsaborssal vagy borókabogyóval, félfinomra vágott mentalevéllel.

Tálalásnál középre teszünk egy adagot a mártásból, s köré ízlésesen a baconba tekert cikóriát és aszaltszilvát, mondjuk mindegyikbők 2-2 darabot egy személy részére.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 3
Tegnapi: 11
Heti: 139
Havi: 420
Össz.: 271 593

Látogatottság növelés
Oldal: 1 Előételek
Steve konyhája: "Kezdő vagyok, de főzni akarok" - © 2008 - 2024 - szakacs.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »